PROVADA 2022: ouderwets gezellig

Blog Main Image

Mooier kon je het je bijna niet voorstellen, heerlijk weer, ongekende drukte en optimisme alom, weer eens een echte ouderwetse PROVADA. Voor ons was het dit jaar extra bijzonder want op de eerste dag van de PROVADA werden twee nieuwe websites gelanceerd en op de tweede dag nieuwe contracten voor e-webinars gesloten.

Lanceringen

De eerste lancering was de nieuwe corporate website van VORM. Na bijna een jaar ontwikkelen werd deze samen met onze partner, PRSC, door Daan van der Vorm gelanceerd. Een ongelooflijk knap staaltje werk waarmee VORM helemaal klaar voor de toekomst is. Centraal stond het concept visual storytelling, wat een verdere invulling is van de al jaren succesvolle storytelling en een meedogenloos behulpzame strategie van Fundament All Media voor de vastgoedsector. Kijk zelf op vorm.nl

De website voor BuurtBoost, werd ook op deze dag gelanceerd, een innovatief concept voor wijkgerichte aanpak om de leefbaarheid van kwetsbare stadswijken in grote steden te verbeteren. Mooi prestatie van ons team in samenwerking met Onwijs Mooie Dingen en natuurlijk opdrachtgever BuurtBoost.

Innovatief

Na deze mooie mijlpalen was het ouderwets de beursvloer op en sfeerproeven en inspiratie opdoen. Allereerst naar Provada Future, de plek om innovatieve en nieuwe startups te ontmoeten. Meest in het oog springende was de doorgroei van Houzr en OMRT. Deze bedrijven had ik vorig jaar voor het eerst gezien en was erg onder de indruk van de vernieuwing die zij naar de markt brachten. Beide hebben een onstuimige groei gekend de afgelopen maanden en dat verbaast mij niet.

Marketing wordt weer belangrijker

Ondanks de vrolijke gezichten en de verhalen over behaalde successen, werd er ook wat twijfel geuit. De oplopende bouwkosten, de hypotheekrente welke in de afgelopen 5 maanden verdubbeld is, de afnemende leencapaciteit, exploderende inflatie en algehele onzekerheid in de wereld. Geen goede voedingsbodem voor een groeiende huizenmarkt. Wel een goede voedingsbodem om alle marketinginspanningen weer eens goed onder de aandacht te brengen.

Met in het achterhoofd het idee dat een paar maanden geleden een inschrijfformulier genoeg was om een nieuwbouwproject bij wijze van spreken te kunnen verkopen, geldt nu dat er weer goed nagedacht moet worden over hoe het gebied en het project in de markt te zetten. Gebiedsmarketing wordt weer belangrijk, een goede positionering en propositie van het nieuwbouwproject essentieel! Gelukkig werd dit algemeen er- en herkend. De focus zal de komende tijd weer volledig liggen op goed opgezette campagnes en zorgen dat leads goed geïnformeerd worden zodat zij verantwoord en zelfverzekerd een keuze voor het project/huis van hun dromen kunnen maken.

De aandacht die hierbij uitging bij onze gesprekpartners naar marketing automation en online innovaties op het gebied van communicatie waren, voor ons, hartverwarmend. Goed om te merken dat data driven marketing herontdekt is en dat experimenteren weer welkom is.

Tot slot

Zoals mijn grote held Matthew Shadbolt predikte:”..be relentlessly helpful…” daar lag en daar ligt de komende tijd de sleutel tot succes voor elk nieuwbouwproject. In tijden van onzekerheid moeten we door middel van uitgekiende marketingcampagnes aansluiting vinden bij datgene wat de consument belangrijk vindt… Uiteindelijk zal dat zekerheid zijn en die kunnen we door data, slimme automatisering, complete informatie en persoonlijke aandacht leveren. Ik zie de toekomst rooskleurig voor mij en kijk uit naar de volgende PROVADA.