Het geheim van goede contentmarketing

Blog Main Image

We zijn sinds een aantal maanden meer online dan ooit tevoren. Een ideaal moment voor bedrijven om mensen online te bereiken en volop in te zetten op goede contentmarketing. Maar hoe zorg je ervoor dat je relevante content blijft bieden voor je klanten via social media? Boris Geheniau (Directeur Fundament all Media), Gerard Brink (Online marketing consultant Radyus) en Annelien Pol (Eigenaar Earlybird Marketing) praten je tijdens een webinar op vrijdag 15 mei volledig bij over alles wat je zou moeten weten om van je online communicatie een succes te maken. Ze delen in deze blog alvast drie adviezen waar je vandaag nog mee aan de slag kunt.

1. Bereik de juiste mensen, met de juiste boodschap, via het juiste kanaal en op het juiste moment

Klinkt als een logisch verhaal, toch? Het is alleen niet zo vanzelfsprekend dat dit ook echt altijd gebeurt. Je kunt wel de juiste doelgroep weten te bereiken door het juiste kanaal in te zetten, maar als de boodschap niet helder of relevant is dan bereik je nog steeds niets. Of hoe sterk de boodschap soms ook is, als deze niet op het juiste moment komt voor de klant dan heb je er weinig aan. Volgens Online marketing consultant Gerard moet je er daarom voor zorgen dat je binnen elke fase van een klantreis content ontwikkelt om voor alle (potentiële) klanten relevant te zijn. “Als een klant nog in de oriënterende fase zit dan spreek je die klant niet aan met content die oproept om een huis te kopen.” Stem je content ook altijd af op het DNA van het kanaal. Creëer visuele content voor Instagram en informatieve content voor LinkedIn. En niet te vergeten; ken je doelgroep zodat je weet via welk kanaal je jouw doelgroep het best kunt bereiken. Ook benadrukt Gerard om verschillende KPI’s te gebruiken voor de verschillende fasen van een klantreis, zodat je zeker weet hoe bepaalde content heeft bijgedragen aan een conversie.

2. Creëer betrokkenheid onder je volgers

De juiste mix gevonden om je doelgroep op een effectieve manier te bereiken? Dan is het nu tijd om betrokkenheid te creëren bij je publiek. Volgens Annelien één van de belangrijkste elementen van contentmarketing. Ook Boris gelooft in het delen van verhalen die je doelgroep raken een belangrijke succesfactor is. Verplaats je altijd in de schoenen van je doelgroep: wat vindt iemand leuk om te bekijken? Wat heeft hij nodig of wil hij weten? Vraag hier ook daadwerkelijk naar. Ga de interactie aan en voorkom dat je alleen maar zendt. Breng een verhaal tot leven door het samen met je doelgroep te vertellen. Annelien: “Wonen is een prachtig onderwerp om contentmarketing op toe te passen. Het raakt iedereen. Verzamel en deel verhalen van mensen die vertellen wat het wonen in een bepaalde wijk zo bijzonder maakt of hoe zij de bouw van hun nieuwbouwproject hebben ervaren. Of roep ze bijvoorbeeld op om onder een bepaalde hashtag iets te delen en repost dat vervolgens. Kortom: maak mensen betrokken.”

3. Experimenteer en leer

Last but not least: experimenteer en leer. Annelien: “Durf out of the box te denken. Is TikTok alleen maar voor kinderen die liedjes playbacken? Inmiddels gaat de content op het platform een stuk verder dan dat en biedt het volop mogelijkheden voor bedrijven.” Boris bevestigt dat: “Wist je dat realestate op TikTok 540.000.000 keer bekeken is, terwijl dezelfde hashtag op Instagram in totaal 36.500.000 posts heeft?” Probeer dus ook eens verder te kijken dan alleen naar de traditionele social mediakanalen. Is jouw doelgroep toch niet te vinden op TikTok? Verdiep je dan eens in andere kanalen waar je misschien in eerste instantie niet aan hebt gedacht. Blijf de ontwikkelingen van kanalen en contentvormen continu volgen omerachter te komen waar de kansen voor jou liggen. En durf hiermee te experimenteren.

Meer weten? Meld je aan voor de webinar

Ben je enthousiast geworden om met contentmarketing aan de slag te gaan en wil je alle do’s en don’ts weten? Boris, Gerard en Annelien delen hun kennis graag met je tijdens de webinar op vrijdag 15 mei van 12 tot 13 uur. Ze nemen je mee in de huidige ontwikkelingen van het social media landschap, geven praktische tips en gaan in op de vraag die bij veel mensen speelt: ‘Hoe ik meet ik social media resultaten en de ROI van contentmarketing?’ Ontdek het tijdens de webinar. Meld je hier aan en start je weekend vol inspiratie.

Nieuwsgierig wat wij verder voor je kunnen betekenen op het gebied van contentmarketing? Neem dan contact met ons op.