485 woningen, hoe vind je daar een droomhuis tussen?

Blog Main Image

Hoe maak je het woningzoekers gemakkelijk om een keuze te maken uit meer dan 452 appartementen en 33 herenhuizen in de hoogste toren van de Benelux? Dat was mijn uitdaging. Ik kreeg van AM en AMVest de opdracht om de nieuwe ‘apartmentfinder’ woningzoeker-tool te bouwen voor De Zalmhaven, drie woontorens in Rotterdam. Deze tool maakt het voor een websitebezoeker eenvoudig om zijn of haar droomhuis te vinden in deze enorme torens, die straks boven de Maas en hartje stad zullen uitsteken.

Diverse filters

De woningzoeker bevat 5 verschillende condities waarop gefilterd kan worden: het aantal kamers, de woonoppervlakte, de prijsrange, het gebouw en zelfs de oriëntatie. Die oriëntatie is natuurlijk van groot belang, als je op zoek bent naar een huis met een mooi uitzicht in een toren van 215 meter hoog.

Uitdagingen

Uit de database van Het Nieuwbouw Platform kon ik de standaarddata opvragen, die je verwacht bij een huis dat te koop staat. Dat is een manier waarop ik vrijwel dagelijks te werk ga bij Fundament All Media. Sommige dingen staan echter níet in Het Nieuwbouw Platform, zoals in welk (nog) niet bestaand gebouw dit toekomstige appartement zich bevindt en welke oriëntatie dit appartement relatief tot de Erasmusbrug heeft. Dit zou ik dus op een andere manier moeten oplossen.

De oplossing

Ik had te maken met een mix van data uit Het Nieuwbouw Platform en data specifiek voor de Zalmhaventorens. Daarom heb ik ervoor gekozen om de data pas aan de voorkant van de website samen te voegen tot één lange lijst. Op het moment dat je binnenkomt op de tool, zie je dan ook de volledige lijst van woningtypes. Deze worden vervolgens gefilterd, zodra je als woningzoeker aan de haal gaat met de vele sliders en checkboxen.

Het resultaat

De woningzoeker voor De Zalmhaven bevat een afbeelding van de toekomstige toren en een vijftal filters met daaronder een lijst van woningtypes. Er is gekozen om niet alle 485 woningen in de lijst te stoppen, omdat er veel identieke woningen in de toren voorkomen. Wanneer je na het filteren op een woningtype klikt, licht(en) er op de afbeelding één of meerdere verdiepingen op. Deze duiden aan op welke verdieping deze appartementen voorkomen. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken uit dit overwelmende aantal woningen!

Benieuwd? Bekijk hier zelf de op maat gemaakte woningzoeker.