AI-gedreven vastgoedmarketing: het wordt persoonlijk

Blog Main Image

Elke restaurantwebsite heeft tegenwoordig een reserveringsapp. Super handig. Je reserveert eenvoudig en snel een tafeltje. Meteen zit de bevestiging in je mail. Je reservering zet je met een druk op de knop in je agenda. En zelfs een last minute annuleren is zo gepiept.

Ik maakte onlangs mijn reservering om samen gezellig uit eten te gaan.

Mijn telefoon ging. Het restaurant. ‘Hallo Boris, bedankt voor je reservering! Ik zie een reservering voor twee. Wat leuk. Een speciale avond?’ Na het gesprek werden we fantastisch ontvangen. Het personeel kende onze namen, wist waarom we kwamen dineren en maakte er zodoende een onvergetelijke avond van.

Een prettige verandering van de normale gang van zaken, waarbij je reservering automatisch verloopt en je slechts een ‘blokje’ in de restaurant-agenda bent.

Hoe word je zichtbaar?
In de vastgoedsector klinkt voortdurend een oproep tot verandering, tot nieuwe methoden om de gewenste doelgroep effectief te bereiken. Ontwikkelaars en makelaars observeren de successen van hun concurrenten aandachtig. Ze kampen met de uitdaging om hun campagnes en aanbod op te laten vallen. Deze situatie veroorzaakt een cyclus van teleurstelling en frustratie. Er heerst een algemene vraag: ‘Hoe kunnen we onze zichtbaarheid verbeteren?’

Met de komst van AI is deze vraag steeds makkelijker te beantwoorden. AI kan helpen de ideale koper te identificeren en aan te spreken. Met technologieën zoals ChatGPT is het mogelijk gepersonaliseerde content te creëren die je niet alleen sneller produceert, maar ook effectief je doelgroep aanspreekt. De personalisatie is zo verfijnd dat het aanvoelt als een handgeschreven brief.

Persoonlijkheid toevoegen aan ChatGPT en dus aan je prompts behelst de kunst van goed prompten. Hoe zorg je ervoor dat jouw prompt precies die content creëert waar je doelgroep enthousiast van wordt?

De sleutel ligt in het nauwkeurig afstemmen van de prompts. Met Realestateprompting.com hebben wij databases direct gekoppeld met een AI, in dit geval ChatGPT. Hierdoor ontwikkelen we voor onze klanten, en de klanten zelf, specifieke prompts die voor elk type nieuwbouwproject, woning of bouwnummer gepersonaliseerde teksten genereert. Deze prompts zetten USP’s en doelstellingen om in content die aansluit bij de interesses van je doelgroep.

Dat is natuurlijk mooi gezegd, maar the proof of the pudding is in the eating.

Onze casestudies spreken boekdelen: we hebben een toename van 119% in organische traffic via Google gemeten. Dat is natuurlijk extreem, maar dit is om aan te geven hoe krachtig dit nieuwe fenomeen is. Bij de meeste webteksten realiseren we een groei in organische zoekverkeer van 40%+ procent. Yep, je leest het goed. 40% meer ogen op het vastgoed en nieuwbouw. Allemaal dankzij de kracht van gepersonaliseerde AI-gedreven content.

De voordelen van AI-gedreven nieuwbouw- en vastgoedmarketing zijn zo helder als triple glas; kwaliteit, efficiëntie, en een klantbeleving die de concurrentie doet verbleken. Ons nieuwe platform biedt niet alleen een schat aan inzichten, inspiratie, en snelheid, maar ook een kans om datagedreven beslissingen te nemen die je marketingstrategie naar een hoger niveau tillen.

Bij Fundament All Media lopen we al meer dan 20 jaar voorop in online nieuwbouw- en vastgoedmarketing. We zetten deze traditie voort, waardoor jij efficiënter en effectiever je doelgroepen kunt bereiken. Stel je een toekomst voor waarin datagedreven marketing niet alleen creativiteit stimuleert maar ook de resultaten verbetert, door een perfecte aansluiting van aanbod op de klantwens.

In een tijd van extreme customer service (Unreasonable Hospitality) kun je door AI en data toe te passen de verwachtingen van jouw klanten overtreffen.

Ben jij klaar om de sprong te wagen in de wereld van AI-gedreven nieuwbouw- en vastgoedmarketing? Bekijk onze demo.

De tijd van generieke marketing is voorbij. Welkom in het tijdperk van AI-gedreven nieuwbouw- en vastgoedmarketing.