Een vastgoedstorm op komst, ben jij de buffalo of de koe?

Blog Main Image

Er is een vastgoedstorm op komst: ben jij de buffalo of de koe?

Als er een storm op komst is beginnen koeien weg te lopen van de storm. Omdat koeien geen Daphne Schippers zijn, haalt de storm hen snel in. De koeien beginnen nog harder te lopen, met de storm mee. Zodoende verlengen zij hun tijd in de storm. Bijna menselijk, want dat is wat mensen ook doen. Wij proberen constant moeilijke situaties te ontduiken en ervan weg te lopen. De grote buffalo heeft een natuurlijke andere reactie. Zij wachten totdat de storm komt en vallen hem “head first” aan alsof ze een charge uitvoeren. Hiermee minimaliseren zij de pijn, tijd en frustratie die zij ervaren van de storm.

Kop d’r veur

De link met de vastgoedstorm of orkaan die op ons afkomt is makkelijk te leggen. In de afgelopen maanden loopt de huizenmarkt zienderogen terug. De tijd is daar om de buffalo te zijn en hard door de storm te denderen. Meer dan ooit gaan marketing -en in het bijzonder data driven marketing in combinatie met persoonlijke en oprechte aandacht- het verschil maken. Het is essentieel voor succes. In de opkomende storm hebben we een keuze hoe en wanneer we de kop er in gooien en de storm trotseren.

Goed nieuws

Wat ik zie in de data van de vele nieuwbouwwebsites, is dat het aandeel herhalingsbezoek stijgt, maar de conversie daalt en het aantal verkopen daalt. Als ik de focus leg op het herhalingsbezoek dan is er nog altijd interesse: dat is goed nieuws. 

Een jaar geleden ging verkopen vanzelf. Eigenlijk was een inschrijfformulier voldoende. Die tijd is geweest. Leads moeten bij de hand genomen worden. Je moet ze helpen de mogelijkheden te ontdekken van dat nieuwe huis: goed geïnformeerd, verantwoord en zelfverzekerd. Dat is de essentie om weer tot transacties te komen. 

Nieuwe kansen 

Hiervoor moet je goed voorbereid zijn, zodat je weet uit welke hoek de wind waait. Analyse is daarbij onontbeerlijk. Ga allereerst je data na. In het bijzonder je Google Analytics data. Wat vertelt die? Waar kijken je bezoekers naar? Waar komen ze vandaan? Via welke kanalen? Wat is het pad dat zij bewandelen? Welke zoekwoorden scoren hoog? Wat zijn mijn populaire blogs en pagina’s? Wat leveren jouw campagnes nou echt op? Hoe lang blijft men op de website? Wat is het zoekgedrag? Dit is allemaal te vinden via Google Analytics. Op basis van deze data krijg je inzicht in de informatiebehoefte van de potentiële kopers en kun je ze van dienst zijn als nooit tevoren.  

Biedt de informatie op basis waarvan jouw leads beter een besluit kunnen nemen. Wees, zoals de Amerikanen zo mooi zeggen: Relentlessly Helpful! Ewebinars zijn hierin een goede oplossing. Geef jouw toekomstige klanten de mogelijkheid om vragen te stellen en stel zelf vragen via de interactieve video’s. Zo zijn er gelukkig nog veel meer acties die je laagdrempelig en effectief in kan zetten.

Met de juiste slimme beslissingen, trotseren jouw project(en) deze vastgoedstorm.