Woningzoeker voor een prestigieus project

Blog Main Image

Daar zit je dan met twee grote spelers in de vastgoedwereld om de digitale tafel. De klant is helemaal blij met de opgeleverde projectwebsite van de hoogste wolkenkrabber van de Benelux; De Zalmhaven. Als je door Rotterdam rijdt is dit bijzondere project niet te missen. De volgende wens van de klant is een 3D woningzoeker voor huur- en koopaanbod. Wat zou jij doen als je nog geen idee hebt hoe je deze uitdaging voor de hoogste wolkenkrabber van de Benelux moet realiseren? Hoe realiseer je dit in 3D voor zo’n complex gebouw? Andere uitdagingen waren een combinatie van het huur- en koopaanbod; de verschillende filters van koop en huur in één woningzoeker én hoe kunnen deze voorkeuren automatisch worden ingeladen in het inschrijfformulier. Stiekem houden we van uitdagingen. Het brengt je plezier, voldoening, persoonlijke groei en, hoe gek het ook klikt, ook ontspanning.

De hoogste wolkenkrabber van de Benelux in een woningzoeker

AM en Amvest zijn dé twee grote spelers in de vastgoedwereld met prestigieuze prijzen voor verschillende projecten. In 2018 is de bouw voor “De Zalmhaven” gestart met zijn 215 meter hoog. De Zalmhaven bevat 452 appartementen/penthouses en 33 herenhuizen.

Digitale 3D Woningzoeker

Onze klanten hebben vaak speciale wensen. In de categorie “nog niet eerder gerealiseerd in Nederland” kregen wij de opdracht om een woningzoeker te ontwikkelen voor kopers en huurders, waarbij de voorkeur van huurders door middel van het aanklikken van het ♥  direct wordt ingeladen bij het inschrijfformulier, zie afbeelding 1 – De woningzoeker. De gebruiksvriendelijkheid wordt hiermee vergroot, de kans op fouten is nihil en het verwerken van de data gaat gestructureerd en efficiënt.

Wonen is iets persoonlijks. Afhankelijk van je woonwensen en gezinssamenstelling kunnen deze behoorlijk uiteen lopen. Een goed filter in de woningzoeker is daarom essentieel. Maar: ‘keep it simple’. Te veel keuzes zorgen voor keuzestress.

Gebruiksvriendelijk filteren en selecteren

In het 3D model aan de linkerkant, zie afbeelding 1, is de beschikbaarheid te vinden van elk woningtype. Bij het aanklikken van een woningtype, verschijnt de plattegrond van het desbetreffende woningtype. Bij het schakelen van “Ik wil kopen” naar “Ik wil huren” veranderen de keuzes in het 3D model naar beschikbare appartementen die te huur zijn. Daarbij is nog te filteren op o.a. prijsrange, aantal kamers en oriëntatie.

Wanneer de perfecte woning is gevonden kan deze aangevinkt worden als favoriet. Maximaal 6 favorieten woningen zijn aan te vinken. Daarnaast kan de voorkeursvolgorde bepaald worden en de inschrijving definitief gemaakt worden. De inschrijving wordt direct doorgestuurd naar de juiste afdeling.

Meer weten?

Blijf altijd geloven in het team waarmee je samenwerkt, dan is alles mogelijk! Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie, neem gerust contact met ons op.  Bekijk alvast onze showcases hier.