Transformeer je data tot strategische info met Power BI

Blog Main Image

Hoe verkrijg jij je managementinformatie? Maak jij ook gebruik van data uit Google Analytics, HNP, het CRM-systeem, Facebook- en Google-advertenties en interne rapportages? De waardevolle data liggen voor het oprapen. Maar je moet vaak alsnog zelf al die data combineren, analyseren, intikken in Excel en visueel maken met een grafiek. Uiteindelijk worden je data inzichtelijk, maar het is ook tijdrovend en soms frustrerend. En heb je een keer geen tijd om het bij te houden, dan heb je meteen een gat in je rapport. Herkenbaar? Misschien is Power BI iets voor jou.

Wat kan Power BI voor jou betekenen?

Power BI is een krachtig visueel en interactief dashboard dat zowel je resultaten als voortgang laat zien. In één oogopslag heb je inzicht in alle data, waaronder de gehele salesfunnel en performance van je organisatie, je projecten, je websites en je campagnes. Natuurlijk is Power BI zowel op je laptop als op mobiel toegankelijk. Met het dashboard kun je snel beslissingen nemen over inschrijvingen tijdens de vooraankondiging, conversieratio’s op je website checken of een forecast maken. Power BI in een notendop:

  • altijd inzichtelijk
  • live
  • verbinding van data uit vele bronnen
  • begrijpelijke visuals
  • diverse rapportagemogelijkheden

Inzicht én inspiratie

De essentie van Power BI zit hem in de verbindingen. Data uit diverse bronnen worden op een intelligente manier gecombineerd. Dit leidt tot inzicht in de behaalde resultaten, maar ook tot inspiratie. De combinaties van data zorgen voor verrassende nieuwe kennis, zowel op strategisch als op detailniveau.

Grip op je projecten

Verkoopmanagers hebben met Power BI een live inzicht in de voortgang van de salesfunnel, het aantal verkochte woningen en de bezoekers op de website. Zo kun je makkelijk en snel ingrijpen als dat nodig blijkt. Door bijvoorbeeld inzicht te krijgen in de langste tijd die mensen doorbrengen op specifieke pagina’s op al jouw projectwebsites, zie je letterlijk wat het beste conversiepad is. En door aan te vinken welke huizentypes nog te koop zijn, zie je meteen de totale waarde van de objecten in verkoop en de gemiddelde tijd dat ze al te koop staan. Op deze manier wordt het makkelijker om beslissingen te nemen. Over of je meer of minder geld in je marketing moet steken, over hoe je succesvolle activiteiten kunt dupliceren voor een nieuw project, over of je extra acties moet inzetten op achterlopende woningtypes, et cetera, et cetera.

Strategische besluiten ondersteunen

Ook op strategisch niveau helpt Power BI je verder. Je informatie is gecentraliseerd en je beschikt over vitale informatie om beleidsbeslissingen te nemen. Uiteraard kun je projecten, regio’s en resultaten onderling vergelijken. Belangrijke businessbeslissingen zijn makkelijker te maken, omdat je ze ondersteunt met data. Laat je data het verhaal vertellen!

Power BI voor jouw projecten?

Heb je nog geen Power BI voor jouw projecten geïmplementeerd, maar ben je wel nieuwsgierig? Neem dan vooral contact op: we verrassen je graag met alle mogelijkheden.