Werfelend wonen in Edam

Het nieuwbouwproject Van Drunen in Edam is een maatwerktraject geweest. Op basis van research en een markt-/data-analyse hebben we een huisstijl en projectlogo ontwikkeld en daarna een online en offline campagne opgezet, gericht op het hogere segment in en rondom Amsterdam.

Werfelend wonen

De nadruk van de hele positionering ligt op de locatie en de omgeving. Er is een link gelegd tussen de oorsprong van de locatie en het woongenot. Het legt de link tussen de bruisende omgeving van de stad Amsterdam, het bruisende water van het Markermeer, de schoonheid van de natuur en de locatie van het project en alle elementen die behouden blijven uit de scheepswerf. Ook benadrukt het de levensstijl. Wervelend, jonge gezinnen, er gebeurt veel (avontuur).

Uitgangspunten

De materialen die gebruikt worden voor de bouw vertellen het verhaal van de werf. Deze komen terug in de huisstijlelementen. Door de texturen subtiel toe te passen in de huisstijl kunnen we de identiteit en het karakter van het project terug laten komen in de huisstijl en de juiste sfeer overbrengen. De industrieel zwarte kleur is prominent aanwezig in het project. Het geeft een industrieel rauw randje aan de huisstijl en het is een verwijzing naar de gewassen houten ongeschaafde delen. Andere kleuren uit het pallet zijn ruimtelijk blauw, sepia & bruin en zeilend grijs.

Nadat de hele huisstijl en projectlogo was ontwikkeld, hebben wij een maatwerkwebsite ontworpen en gebouwd. De website geeft de sfeer van het project goed weer. Werfelend wonen aan het water in een authentiek stadje onder de rook van Amsterdam.

De website is volledig ontworpen op deze tijd, dat wil zeggen mobile first. De reden is dat tegenwoordig 65% van de eindgebruikers de website bezoeken met hun mobiel. Daarnaast zijn het snelle beslissers. Dat het een goed heeft gewerkt, bewijst de data. Deze wijzen uit dat van alle ingevulde interesseformulieren (het doel) maar liefst 60% is ingevuld door mobiele gebruikers. Dat zijn belangrijke uitgangspunten die wij bij Fundament All Media hanteren. Wij ontwerpen niet alleen vanuit een briefing, maar ook vanuit data.

Werfelend wonen in Edam
Werfelend wonen in Edam