Een nieuwe website voor VORM

Klant: VORM
Projectlink: vorm.nl

 

Winnen als team en de bouwsector nieuwe energie inblazen. Dat is waar VORM al 100 jaar voor staat. De website van VORM sloot echter niet meer aan bij hun wensen, waarden en bedrijfscultuur. Het design en de functionaliteiten waren inmiddels verouderd. Door de jaren heen was informatie versnipperd en daardoor voor de juiste doelgroepen lastig vindbaar. Het was tijd voor een nieuwe website, gericht op de toekomst.

De vraag

Ontwikkel een award-waardige website welke aansluit op het innovatieve karakter van VORM en in één oogopslag laat zien wie VORM is en wat zij doen. De website moet een visitekaartje worden voor de organisatie, waarbij elk onderdeel van de organisatie ruimte krijgt om zich te presenteren en waarop de expertises en klantwaarden duidelijk naar voren komen. De website dient alle doelgroepen (consument én zakelijk) op de juiste manier te bedienen en de koploperspositie van VORM kracht bij te zetten.

Het resultaat

Een moderne en vooruitstrevende website welke helemaal van nu is en qua vorm, inhoud en techniek aansluit bij dat waar VORM voor staat. Met een volledige herinrichting van de corporate communicatie op klantwaarden en expertises, en de integratie hiervan in alle onderdelen van de site.

Hoe hebben we dit gedaan

In samenwerking met VORM en PRSC. is nagedacht over hoe het concept zijn vorm moest krijgen en welke functionaliteiten uiteraard niet mochten ontbreken. Op basis van diverse (data)onderzoeken, uitgevoerd door Radyus, hebben wij een schetsontwerp gemaakt en vervolgens omgezet naar een interactief en vernieuwend UX/UI webdesign, welke naadloos aansluit op de huisstijl, identiteit en wensen van VORM. Het resultaat is een fris, visueel, meeslepend en interactief design.

Visual storytelling

Om het verhaal van VORM op een logische en natuurlijke manier over te brengen, is gekozen voor een ‘visual storytelling’ aanpak. Hiermee gebruik je het webdesign om een lezer door de website te leiden. Door te werken met een hoofmenu, uitgebreid hamburgermenu en inpage navigatie, navigeer je op een intuïtieve manier door zowel de pagina’s als door de gehele website.

Top notch zoekmachine

Easy access of information is een van de hoofddoelen van de website. We ontwikkelden een intelligente zoekmachine waarmee zo goed als op maat gesneden content aan de bezoeker wordt getoond. Zowel compleet ingevulde vragen als specifieke zoekwoorden leiden tot een antwoord wat 100% voldoet aan de zoekvraag.

Techniek

Back-end en front-end zijn op maat gebouwd, zodat VORM maximale flexibiliteit heeft in de inrichting van de pagina’s. Daarnaast is de website zo opgebouwd dat het technisch gezien een single page site is, waardoor we met mooie transities van pagina naar pagina kunnen sliden. Uiteraard hebben we ook rekening gehouden met zoekmachine optimalisatie. Het nieuwe VORM is in alle opzichten high-tech.

Doorontwikkeling

Om de website up to date te houden en steeds intuïtiever te maken, zullen we ook het komende jaar onafgebroken doorontwikkelen om zowel de techniek, als de visuele experience voor de gebruiker verder te verfijnen en de op maat gemaakte zoekmachine verder te trainen zodat bezoekers binnen een paar seconden bij de content kunnen zijn die ze zoeken.

Vanuit Fundament zijn we trots op het behaalde resultaat en kijken we uit naar de doorontwikkeling komend jaar!

Wat vindt VORM van haar nieuwe website?

“Met een nieuwe website schitteren we als nooit tevoren”

Eerlijk is eerlijk, en we hebben het al eerder geroepen: met een pracht kantoor in Rotterdam, maatschappelijke klantwaarden en een stevige visie paste onze website er niet zo goed meer bij. Onze online presentatie verdiende een boost. Met het nieuwe vorm.nl zijn we erin geslaagd om een website neer te zetten waar we trots op zijn!

VORM.nl is helemaal van nu en sluit qua vorm, inhoud en techniek aan bij wie we zijn en hoe we ons willen presenteren. Met een innovatieve zoekmachine, mooie referentieprojecten en een exclusief content management systeem hebben we een toekomstbestendige website ontwikkeld.

Ja, met déze website zijn we klaar voor de toekomst!

Een nieuwe website voor VORM
Een nieuwe website voor VORM