Cheezy Ground Beef Burger

September

In september is het tijd voor een hamburger die we samen met chef Jennifer maakten. Deze Cheezy Burger is echt een signature dish van restaurant The Dog’s Bollocks. Naast dat je er heerlijk kunt eten, is het ook een echte pub. Bij de mooie bieren op de kaart past dan ook een malse burger. Houd je toch meer van zelfgestookte spirits? Klim dan zeker even naar beneden naar De Kelder. The Dog’s Bollocks ligt in hartje Groningen aan de Oude Boteringestraat 17. Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo! Eet smakelijk!

In samenwerking met restaurant:

Instructie-video

Ingrediënten (voor 2 personen)

Gerookte kaassaus:

  • 25 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 300 ml melk
  • 120 gr oude kaas, geraspt
  • 50 gr jonge kaas, geraspt
  • 60 gr cheddar, geraspt
  • 10 gr droge witte wijn
  • 10 gr gerookte olie
  • peper en zout

Burger:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 grote witte uien
  • 400 gr rundergehakt
  • 30 gr knoflookpoeder
  • 30 gr uienpoeder
  • peper en zout
  • 1 el boter
  • 2 pretzel-broodjes
  • ½ ijsbergsla
  • 2 augurken
  • 200 gr mayonaise
  • 20 gr ketchup
  • 20 gr chilisaus
  • 10 gr bourbon

Bereiding

  1. Snijd de grote witte uien in partjes.
  2. Laat de pan met olie op het vuur warm worden (niet heet).
  3. Doe de ui in de pan en laat deze 30 tot 45 minuten langzaam zacht worden. Blijf veel roeren.
  4. Breng op smaak met zeezout.
  5. Smelt de boter langzaam in een steelpannetje; deze mag niet verkleuren.
  6. Voeg de bloem toe en roer het door elkaar. Laat de bloem op zacht vuur garen; dit mengsel heet roux. De roux is klaar als het een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.
  7. Meng nu met een garde de melk erdoor en breng aan de kook.
  8. Voeg de kaas toe en laat het erin smelten.
  9. Roer de wijn en gerookte olie erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Meng de mayonaise, ketchup, chilisaus en bourbon in een kommetje.
  11. Meng het gehakt met knoflookpoeder, uienpoeder en peper en zout. Maak vervolgens burgers van 200 gram per stuk.
  12. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de burger aan twee kanten.
  13. Smelt 1 el boter in een steelpannetje.
  14. Snijd de pretzel-broodjes doormidden en smeer ze in met de gesmolten boter. Rooster de broodjes in de koekenpan.
  15. Besmeer de binnenzijde van de broodjes met de burgersaus.
  16. Snijd de ijsbergsla en augurk klein en beleg hiermee het onderste deel van de broodjes. Leg er nu de gegrilde burger op, vervolgens de uien en kaassaus. Sluit af met de bovenkant van het broodje.