Boerenkoolsalade met vis
November
We gaan richting de winter: tijd voor een gerecht met boerenkool. Maar dan wél met een exotisch tintje. We zijn te gast bij Pim en Marieke van restaurant Eetwaar. Hier koken ze met de eetwaarden: biologisch, lokaal en duurzaam. En dit is te zien en te proeven aan de mooie gerechten die op de kaart staan. Je kunt kiezen uit menu’s van 2 tot 5 gangen, maar ook een los hoofdgerecht behoort tot de mogelijkheden. Restaurant Eetwaar vind je aan de Kleine Leliestraat 33 in Groningen. Een goede afsluiter na een wandeling door het Noorderplantsoen. Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo! Eet smakelijk!
In samenwerking met restaurant:
Instructie-video
Ingrediënten (voor 2 personen)
Salade
- 300 gr boerenkool
- 100 gr shiitake
- 75 gr gekookte gort
- 500ml kookroom
- 20 gr dille
- naar smaak kappertjes en anijszaad
- 400 gr schelvis
- 200 gr pijlstaartinktvis
- 40 gr zoute popcorn
French dressing
- 60 gr azijn
- 20 gr ui
- 10 gr mosterd
- 10 gr suiker
- druppeltje worcestersaus
- peper en zout
- zonnebloemolie
Bereiding
- Blancheer de boerenkool door deze kort te koken en koud te spoelen.
- Snijd de shiitake fijn en hak de dille grof.
- Breng de gort met wat zout aan de kook in de kookroom.
- Voor de dressing meng je de azijn en overige ingrediënten voor de dressing (behalve de ui). Druppelsgewijs al roerend olie toevoegen, zodat de saus gaat binden. Als laatste gesnipperde ui toevoegen en doormengen.
- Meng de boerenkool met de shiitake, dille, kappertjes, anijszaad en de dressing naar smaak.
- Verdeel de salade over vier borden.
- Laat de gort uitlekken en verdeel over de salades.
- Snijd de schelvis in vier stukken. Zout en bloem de vis en bak de stukken in een koekenpan gaar.
- Maak de pijlstaartinktvis schoon, snijd in stukken en bak kort in olijfolie.
- Leg eerst de inktvis op de salade en vervolgens de schelvis. Strooi ten slotte de popcorn over de salades.
Eet smakelijk!