Kiptajine

Mei

In mei koken we kiptajine bij restaurant Moro. Moro heeft een zuid-mediterrane keuken met invloeden uit Spanje, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Heerlijk vertoeven op het terras op een mooie zonnige dag met een bijpassend wijntje. Samen met de chef koken we een mooi Marokkaans gerecht, de kiptajine. Met de verse ingrediƫnten en Afrikaanse kruiden is het gerecht een echte aanrader! Moro ligt in de binnenstad van Groningen aan het Gedempte Kattendiep 21. Het restaurant is dagelijks geopend voor een diner of een borrel met lekkere tapas. Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo! Eet smakelijk!

Teamleden:

In samenwerking met restaurant:

Instructie-video

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 400 gr kippendijfilet
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 zoete aardappel
  • 1/2 winterpeen
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 2 stengels bosui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 citroen
  • zout en peper

Bereiding

  1. Wrijf de kip in met de specerijen.
  2. Schil de zoete aardappel en wortel. Snijd de groenten in stukjes van gelijke grootte.
  3. Verhit de tajine op matig vuur met een scheutje olijfolie en bak de kip rondom aan.
  4. Voeg de ui, knoflook en citroengras toe.
  5. Voeg nu de groenten toe en blus af met de kokosmelk. Laat zachtjes stoven met de deksel op de tajine.
  6. Als de kip en groenten gaar zijn (na 10 tot 20 minuten), het geheel op smaak brengen met de honing en zowel het sap als de rasp van de citroen.
  7. Serveer met brood, salade en couscous.