Hazenpeper

Maart

In maart koken we een overheerlijke hazenpeper. Het gerecht staat op de kaart bij restaurant Weeva in de binnenstad van Groningen. Met een mooi wildmenu in het klassieke pand aan het Zuiderdiep proef je de nostalgische sfeer van de met streekproducten bereide gerechten. Een aanwinst in Groningen en dat al vanaf het jaar 1871! Een echt mooi en verfijnd gerecht vinden wij, en bovendien echt heerlijk. Je vindt de Weeva aan het Zuiderdiep 8-10 in Groningen. Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo! Eet smakelijk!

In samenwerking met restaurant:

Instructie-video

Ingrediƫnten (voor 6 personen)

  • 1 kilo hazenboutvlees, gesneden
  • 1 ui, in blokjes van 1 bij 1 cm
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 gr champignons in plakjes
  • 100 gr winterwortel, in blokjes van 1 bij 1 cm
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 4 jeneverbessen
  • 3 dl rode wijn
  • 80 gram Groninger koek, in blokjes van 1 bij 1 cm
  • 10 gram pure chocolade, druppels of kleine stukjes
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el sojaolie

Bereiding

  1. Laat het hazenboutvlees goed uitlekken in een zeef.
  2. Snijd alle groenten mooi in gelijke blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  3. Kruid het vlees goed met peper en zout.
  4. Pak een koekenpan en voeg daar een eetlepel sojaolie aan toe. Bak het vlees hierin rondom goudbruin aan.
  5. Giet het hazenboutvlees over in een passende kookpan.
  6. Doe in dezelfde koekenpan weer een eetlepel sojaolie.
  7. Bak hierin de gesneden groenten mooi aan. Zorg ervoor dat de groenten een mooie glazige kleur krijgen.
  8. Voeg de groenten vervolgens toe aan de pan waarin het hazenboutvlees ligt.
  9. Voeg de rode wijn hieraan toe en laat deze tot een derde inkoken.
  10. Voeg dan laurier, tijm en jeneverbes toe en voeg water toe, zodat het vlees net onder water staat.
  11. Laat het vlees ongeveer 2,5 tot 3 uur op een gematigd vuur zachtjes gaar stoven.
  12. Voeg als het vlees gaar is de Groninger koek en de chocolade toe.
  13. Eventueel verder op smaak brengen met zout en peper.