Pompoenrisotto

Juni

Deze maand hebben we een veganistisch gerecht voor je in petto: een pompoenrisotto bereid in Boccaccio. In Boccaccio Bottega Toscana worden Toscaanse gerechten geserveerd, van antipasti tot prachtige vlees- en visgerechten. Maar ook voor vegetariërs en veganisten is er genoeg keuze en lekkers te vinden. Met een gezellig terras is het vooral ook in de zomer genieten. Een glaasje wijn uit het beroemde wijngebied Chianti met bijpassende gerechten maken het zeker geslaagd. Boccaccio zit aan de Steenstilstraat 38 in hartje Groningen. De pompoenrisotto is een gemakkelijk te bereiden gerecht met verse ingrediënten. Het is een plaatje om te zien! Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo! Eet smakelijk!

Teamleden:

In samenwerking met restaurant:

Instructie-video

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 Hokkaido pompoen
  • 200 gr risottorijst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 500 ml groentebouillon
  • 150 gr haricots verts
  • 4 bospeentjes
  • 4 groene asperges
  • 10 kleine tomaatjes aan een tros
  • 20 gr amandelschaafsel
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • zout, peper & olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in stukken en rooster deze in de oven met een beetje olijfolie in circa 30 minuten tot hij zacht (gaar) aanvoelt.
  2. Fruit in een steelpan met wat olijfolie een gesnipperde ui. Voeg na circa 2 minuten een teen knoflook toe en fruit deze nog even mee.
  3. Blus af met een scheutje bouillon en voeg dan de pompoen toe. Voeg bouillon toe tot alles net niet onder staat en breng weer aan de kook.
  4. Haal van het vuur en pureer alles tot een glad geheel. Voeg tijdens het pureren wat olijfolie toe voor een gladdere saus.
  5. Blancheer in ruim kokend water de geschilde bospeentjes, haricots verts en asperges tot ze beetgaar zijn.
  6. Fruit in een andere pan opnieuw een uitje en knoflook aan met wat olijfolie en voeg hier de rijst aan toe.
  7. Roer de rijst op laag vuur door de gefruite ui en blus dan af met wat bouillon. Roer voorzichtig door en zorg dat er geen rijst aan de bodem plakt.
  8. Voeg wat bouillon toe zodra bijna alle bouillon door de rijst is opgenomen en herhaal dit tot de rijst beetgaar is.
  9. Roer als de rijst bijna gaar is de gepureerde pompoen door de rijst en laat de rijst nu verder garen. De risotto is gaar als de rijstkorrel geen harde kern meer heeft.
  10. Rooster (m.b.v. gasbrander of hoog vuur op het fornuis) de tomaatjes zonder dat ze van de tros vallen.
  11. Serveer de risotto in een diep bord met de geblancheerde groenten en tomaatjes. Garneer met gehakte amandelen en een snufje gerookte paprikapoeder.