Ceviche

Juli

In juli serveren we een zomers gerecht, ceviche. In het bruisende gedeelte van Groningen vind je Mr. Mofongo, een gezellig restaurant met Caribische invloeden. Je vindt deze invloeden terug in het interieur, maar ook in de gerechten. Naast het mooie restaurant zit een eigen distilleerderij. Natuurlijk vind je hun lekkere likeuren ook weer terug in de gerechten. De ceviche is een fris gerecht dat past bij een mooie zomerse dag. De bereidingswijze valt reuze mee. Echt het proeven waard! Je vindt Mr. Mofongo aan de Oude Boteringestraat 26 in Groningen. Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo! Eet smakelijk!

In samenwerking met restaurant:

Instructie-video

Ingrediënten (voor 6 personen)

Vis en groenten

  • 250 gr zalmfilet
  • 10 cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 4 takjes koriander
  • 1 rode peper (in fijne ringen)
  • 1 komkommer (in lamellen)
  • 1 granaatappel
  • 1 rode ui (in ringen)
  • gepofte aardappel (gesnipperd)
  • 3 el gemberlikeur (Mofongo’s dist.)
  • olijfolie
  • 1 bosje bieslook (fijn gesneden)

Marinade

  • sap van 15 passievruchten
  • 50 gr sushiazijn
  • 50 gr gember in dunne plakken
  • 1/3 rode peper in ringen
  • 1/3 bos koriander

Avocadocrème

  • 1 avocado
  • 1/6 bos koriander
  • sap van ½ limoen
  • 2 gr groene currypasta

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Laat dit een half uur staan, waarna je de marinade door een zeef giet, zodat er geen stukjes meer in zitten.
  2. Pof ondertussen de aardappel.
  3. Fileer de zalm en verwijder de huid. Snijd de zalm in dunne banen.
  4. Marineer de zalm vervolgens 3 minuten in de marinade.
  5. Snijd de avocado in stukken. Meng de avocado, koriander, sap van de limoen en currypasta in een blender tot een gladde crème. Stop de crème vervolgens in een spuitzak.
  6. Halveer de cherrytomaten. Snijd de koriander in stukjes en de rode ui in ringen. Snijd de komkommer in lamellen met een dunschiller.
  7. Masseer de granaatappel, zodat de pitten er gemakkelijk uitvallen. Snijd de granaatappel doormidden en sla met de achterkant van je mes op de schil van de granaatappel. We gebruiken alleen de pitjes.
  8. Voeg alle tot nu toe gebruikte ingrediënten samen in één kom. Meng en verdeel over twee borden.
  9. Snijd de bieslook fijn in ringetjes en verdeel deze over het gerecht. Verdeel de olijfolie en de likeur over de twee borden als dressing.