Pad Thai
Januari
Deze maand koken we een Aziatisch gerecht uit Thailand. We maakten dit gerecht bij Cho Fah Eathai. Het sfeervolle restaurant doet exotisch aan en laat je proeven van de heerlijke gerechten uit de befaamde regio Isaan. Chef Jen en haar volledig Thaise team staan dagelijks voor je klaar! Pad Thai is de signature dish van Cho Fah en een van de beste gerechten op de kaart. Een gemakkelijke bereiding en bovendien een mooi gerecht! Het restaurant zit aan de Gelkingestraat 5 in Groningen. Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo! Eet smakelijk!
In samenwerking met restaurant:
Instructie-video
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 pak rijstnoedels
- 3 limoenen
- 3 rode uien
- 4 tenen knoflook
- 2 bakjes garnalen (klein)
- 3 eieren
- 1 blok tofu
- 1 chilipeper
- ¾ el tamarindepasta
- 2 el vissaus
- 3 el bruine suiker
- sojasaus
- 1 zakje bosui
- 2 bakjes taugé
- gezouten pinda’s
- limoen
Bereiding
- Laat de rijstnoedels weken in een kom met water, tot ze zacht zijn.
- Verhit de olie in een wok. Roerbak de rode ui, chilipeper, knoflook en garnalen 1 minuut.
- Snijd de tofu in blokjes en bak de tofu daarna mee.
- Doe hierna de noedels in de wok en roerbak deze goed mee in de wok.
- Nadat de noedels ook zijn meegebakken in de wok, kunnen de eieren worden toegevoegd. Schep wel eerst alles in de wok naar één kant, zodat het ei gebakken kan worden.
- Schep, zodra het ei ook klaar is, de gehele maaltijd over het ei heen en blijf goed scheppen in de wok.
- Voeg nu de Pad Thai saus aan de wok toe. De Pad Thai saus is een mengsel van tamarindepasta, vissaus, bruine suiker en sojasaus.
- Wok de saus op middelhoog vuur mee. Voeg als laatste de taugé en top van bosui toe.
- Serveren met limoen en gemalen pinda’s.