Chicken of Fire

Februari

In februari is het tijd voor een heerlijk kipgerecht: Chicken of Fire van Dennis Cooking Place. Dennis Nolle heeft een kookstudio in Groningen waar hij met passie zijn liefde voor koken overbrengt op zijn gasten. Een personeelsfeestje of verjaardagsfeest? Kan allemaal. Samen koken en dan gezellig opeten! Denk je: koken is niks voor mij, maar die hapjes wil ik wel? Dan laat je het feestje toch gewoon verzorgen bij jou thuis! Een favoriet gerecht in de kookworkshops is de Chicken of Fire, een mooi gerecht met meerdere elementen. Je vindt Dennis Cooking Place aan de Stavangerweg 23 in Groningen. Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo! Eet smakelijk!

In samenwerking met restaurant:

Instructie-video

Ingrediënten (voor 4 personen)

Gemarineerde kip:

  • 4 kippendijen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 flinke pastinaak
  • doosje cherrytomaatjes, in stukjes
  • groene kruiden naar keuze, zoals koriander
  • extra nodig: olie om in te frituren

BBQ-saus:

  • 1 gesnipperde ui
  • 4 gehakte tenen knoflook
  • 2 tl komijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 dl balsamicoazijn
  • 2 dl Japanse sojasaus
  • 2 el worcestersaus
  • 4 dl ketchup
  • ½ tl chilipoeder
  • 140 gr bruine basterdsuiker

Avocadopuree:

  • 1 avocado
  • 2 eetlepels sushi mayonaise
  • snufje zout
  • snufje rode peperpoeder (naar smaak)

Bereiding

  1. Wrijf de kip in met de olie en de door elkaar gemengde droge specerijen.
  2. Zet de kip 20 minuten in de oven op 180°C.
  3. Snijd de kip doormidden en controleer op gaarheid.
  4. Fruit de uien, knoflook en komijn aan in de olijfolie. Bak flink aan.
  5. Blus af met de azijn, sojasaus, worcestersaus, ketchup en voeg chilipoeder en suiker op het laatst toe. Laat dit goed inkoken.
  6. Doop de stukjes kip in de BBQ-saus en brand de kip nog even met een crème brûlée brander tot de kip aan de buitenkant lekker knapperig is.
  7. Vermaal de avocado in een blender en voeg zout, peper en mayonaise toe. Zet klaar voor gebruik.
  8. Snijd de pastinaak in dunne reepjes met een dunschiller. Bak ze krokant in een ruime koekenpan met een laagje olie of in een frituurpan op 180°C. Laat de pastinaak uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Leg klaar voor gebruik.
  9. Verdeel de avocadopuree over vier borden. Leg de stukjes kip daarbij. Druk de krokante plakjes pastinaak en de tomatenstukjes ertussen en garneer met groene kruiden naar keuze.