Varkenshaas met appel en calvados

December

De gezellige wintermaand december vraagt om varkenshaas op de kalender. Dit mooie stukje vlees hebben we bereid bij eetcafé De Smederij. Als café bestaat De Smederij al sinds 1971 en sinds 1988 kun je er ook eten. Al zo’n 25 jaar is er elke dinsdagavond een live Jazz Sessie. Met een uitgebreid assortiment aan whisky, cognac, brandy en bier is er altijd een combinatie te maken met de gerechten van de menukaart. Aan de rand van het centrum van Groningen en vlakbij de stadschouwburg is De Smederij de ideale startplek voor een avondje cultuur. Je vindt het eetcafé aan de Tuinstraat 2. Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo! Eet smakelijk!

Teamleden:

In samenwerking met restaurant:

Instructie-video

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 tot 350 gr biologische varkenshaas
  • beetje bloem
  • 15 gr roomboter
  • 2 el grove mosterd
  • 1 kleine appel (bijvoorbeeld Elstar)
  • half kopje suiker
  • scheutje (2dl) Calvados
  • peper en zout
  • 250 ml kookroom
  • 1 el appelstroop

Bereiding

  1. Droog de varkenshaas af, snijd in stukken en bestuif met bloem. Bak de stukken zachtjes rondom. Houd ze warm in een oven op lage temperatuur.
  2. Smelt voor de saus de roomboter in een pannetje met een dikke bodem. Voeg vlak voordat de boter goudbruin is de suiker en de appel (in stukjes) toe.
  3. Laat even sudderen en voeg vervolgens de mosterd toe. Laat opnieuw even sudderen.
  4. Doe de Calvados erbij en wat peper en zout. Meng ten slotte de room en appelstroop door de saus. Vergeet niet om even te proeven.