Rode Poon

April

Voor de maand april hebben we een mooi visgerecht op de kalender staan. We koken bij Brasserie Midi, gelegen in de gezelligste straat van Groningen. Samen met de chef bereiden we een heerlijke rode poon. Brasserie Midi heeft een vintage interieur en een uitgesproken smaak voor lekker mediterraan eten. Je vindt Brasserie Midi aan de Folkingestraat 42 in Groningen. Hier staat Pol de Bruin, de eigenaar, klaar met zijn enthousiaste team om jullie zes dagen per week een heerlijk gerecht te serveren. Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo! Eet smakelijk!

Teamleden:

In samenwerking met restaurant:

Instructie-video

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 filets rode poon
  • 1 pot langoustine-bouillon
  • 500 ml duindoornsiroop (biologisch)
  • 1 citroen
  • 2 gr agar agar
  • 1 kg pastinaak
  • 50 gr crème fraîche
  • 100 gr boter
  • snufje zout en peper
  • 1 knolselderij
  • 3 takjes dille
  • 1 sjalot
  • 100 gr crème fraîche
  • 3 el mayonaise
  • 65 gr rookolie

Bereiding

  1. Zet de duindoornsiroop op het vuur met de agar agar. Voeg het sap van de citroen toe. Kook het geheel op. Doe daarna in een bakje en zet dit in de koelkast om op te stijven.
  2. Maak met de blender een gel van de opgestijfde duindoorsiroop.
  3. Zet voor de pastinaakcrème een pan op met water.
  4. Schil en snijd de pastinaak. Kook de pastinaak tot deze goed gaar is en giet af.
  5. Maal de pastinaak in een blender samen met de 50 gram crème fraîche en boter tot een mooie crème. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Zet voor de knolselderijsalade een pan op met water.
  7. Maak ondertussen de knolselderij schoon en snijd er dunne plakken vanaf. Snij deze plakken julienne (kleine reepjes) en vervolgens brunoise (kleine blokjes).
  8. Kook de blokjes knolselderij kort in het water en giet koud af. Doe de knolselderij in een bekken.
  9. Snijd nu de sjalot en de dille fijn en voeg toe aan de knolselderij.
  10. Doe er nu de mayonaise, rookolie en crème fraîche bij. Meng goed en doe er zout en peper bij naar smaak.
  11. Zet de langoustine-bouillon op. Zet ook een pan voor de rode poon op het vuur.
  12. Bak de poon aan de huidkant en draai om. Zet nu het vuur uit.
  13. Pak een diep bord en een steekring en doe hier de knolselderij in. Spuit nu de pastinaak op het bord. Leg de gebakken vis op de salade en spuit hier de gel van duindoornbes op.