Gamba's Piri Piri

Oktober

In de maand oktober gaan we aan de slag met gamba’s. Dit gerecht vind je op de kaart bij Cave Oporto, een Portugees getint restaurant met een vleugje Groningse nuchterheid. Op de kaart staan gerechten gebaseerd op Portugese receptuur, waaronder veel vis en kip. Voldoende keuze voor iedereen! In deze gewelvenkelder aan de Brugstraat 17 in Groningen beland je in een knusse sfeer. Met fadomuziek op de achtergrond waan je je even een avondje in Portugal. Kook je met ons mee? Lees de bereidingswijze en kijk de instructievideo!

In samenwerking met restaurant:

Instructie-video

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 10 grote gamba’s
  • 4 el kruidenboter
  • 2 tl sambal oelek
  • flinke scheut kookroom
  • scheut witte wijn (zoals Portão de Pegoes)
  • 1,5 el viskruiden
  • verse bieslook (fijngehakt)
  • verse dille (fijngehakt)
  • 1 citroen in partjes
  • stokbrood

Bereiding

  1. Doe de kruidenboter in een wok en wacht tot dit gesmolten is. Doe de gamba’s erbij.
  2. Voeg hierna een flinke theelepel sambal oelek toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de kookroom, verse bieslook, verse dille, viskruiden en een scheut witte wijn toe. Hierna 5 minuten laten staan.
  4. Serveer in een diep bord. Garneer het gerecht met partjes citroen en een mandje stokbrood.