Een grote sprong naar betere service

Blog Main Image

Een jaar of wat geleden begon Fundament All Media met het gebruiken van Mantis Bug Tracker, een systeem om tickets mee aan te maken. Hiermee hadden we intern een goed overzicht van wat er allemaal aan projecten, support en andere zaken liep. Het was een heel prettig systeem om mee te werken. Maar hoe meer ons bedrijf groeide en de technologie zich ontwikkelde, hoe meer eisen aan wat een ticketing systeem allemaal moet kunnen er zowel intern als extern waren.

Mantis Bug Tracker

Jira

Begin 2018 opperde collega Jos het idee om Mantis te vervangen door Jira, een ticketing systeem met veel meer functies en mogelijkheden. Na veel onderzoek en een aantal mailtjes heen en weer, zijn we dan ook in de zomer van 2018 begonnen met het opzetten van Jira. Een klus die achteraf meer zou doen in het bedrijf dan van tevoren was gedacht.

Na een maand intensief testen en nog eens testen, was het dan eindelijk gelukt. Jira stond in de basis klaar om Mantis te gaan vervangen. Iets waar ik al een tijd naar uitkeek. Want deze vervanger biedt een hoop extra mogelijkheden die we voorheen niet hadden. We kunnen nu per project tickets aanmaken. Projectinformatie kan worden gevonden waar de Wiki voorheen voor was. De planning staat erin. En we kunnen zelfs de administratie bijhouden! Functies waar voorheen allemaal losse systemen voor nodig waren, zijn nu verpakt in één simpel te gebruiken, maar zeer geavanceerd systeem.

Jira servicedesk

Tegen het einde van de zomer zijn we nog een stap verdergegaan. We wilden namelijk dat klanten beter geïnformeerd kunnen worden over wat er bij ons loopt, wat al klaar is en waar wij nog op wachten. We hebben toen besloten Jira verder uit te breiden met een servicedesk. Dit is een mooi vormgegeven systeem waarin onze klanten zelf tickets kunnen aanmaken en volgen! Hiermee weet je wat de status is van je aanvraag.

Jira (links) & Jira servicedesk (rechts)

Dit geeft ons én onze klanten heel veel extra tijd terug, want klanten weten nu welke tickets er zijn, wat de status hiervan is en waar wij nog op wachten. Bovendien kan er in bijvoorbeeld de mail of over de telefoon een ticketnummer gecommuniceerd worden. Dat scheelt veel opstart- en opzoekwerk aan beide kanten. Wederom weer alles in één systeem, want dat werkt gewoon gemakkelijk.
Ben je klant bij ons en lijkt het jou ook heel fijn om op deze manier overzicht te krijgen van wat wij voor jou aan het doen zijn? Bij ons mag je gratis gebruikmaken van de servicedesk. Het enige dat je hoeft te doen is het aan te vragen door met ons contact op te nemen en wij doen de rest.